top of page
  • Yazarın fotoÄŸrafıDr. Cansel Köse Gürer

Kışın Cilt Bakımı

Kış mevsiminin bu soğuk günlerinde cildimizde de bir takım değişiklikler oluşur. Soğuk sıcak farkından dolayı damar belirginleşmeleri, iç mekanlardaki kuru havanın nemsiz cilde sebep olması, yiyecek seçimlerinin cilt üzerine etkileri bunlardan bazılarıdır.


Cilt bakımında üç nokta sac ayağı şeklinde adlandırılır:

1. Temizlik

2. Nemlendirme

3. Güneşten korunma


Üç aşamalı bakımı düzenli yapmak gereklidir. Ayrıca yaş ilerledikçe farklı serumlar, yağlar bakıma eklenmelidir. Kışın nemlendiricinizi cilt zeminine termal su püskürtmek yoluyla destekleyerek etkisini artırmak mümkündür.


Kış döneminde de cilt tipine uygun ürünler seçilmelidir. Bu konuda dermatoloji hekimlerine başvurarak uzman görüşü alabilirsiniz.


Farklı işlemler yapıldıysa o dönemlerde hekimin önerisi ile ileri bakım yapılmalıdır. Kış dönemi cilt kalitesini artırmaya yönelik prp, nem aşıları, vitamin injeksiyonları uygulamak çok faydalı olmaktadır. Ayrıca altın iğne radyofrekans, IPL ya da lazer uygulamaları kışın yaptırmak çok uygun olacaktır.


Düzenli medikal cilt bakımları yaptırmak ise cilde gerekli ışıltı, dolgunluk ve temizliği sağlayacaktır.


Kışın da hem güneş hem de soğuk hava etkilerinden korunmak için güneş koruyucu kremleri kullanmak akıllıca olur. Güneş koruyucu kreminizi en az 30 güneş koruyucu faktör (SPF) olacak şekilde uygun miktar ve sıklıkta kullanım önemlidir. Evden çıkmadan en az yarım saat önce tüm yüze sürmeli ve 2-3 saatte bir kremi tekrar sürerek koruma etkinliği sürdürülmelidir.


136 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page