top of page
  • Yazarın fotoÄŸrafıDr. Cansel Köse Gürer

Boyun ve Dekolte EstetiÄŸi

Güncelleme tarihi: 3 Oca 2019

Yaşla birlikte boyun ve dekoltede gelişen kırışıklıklar, lekelenmeler ve deri yaşlanması daha da belirgin hale gelir.


Zaman zaman yüze yapılan dermokozmetik müdahaleler olmasına rağmen genellikle boyun ve dekolte bölgesi ihmal edilir. Oysa ki boyun ve dekolte bölgesinin estetiği de çok önemlidir ve bu ihmal nedeniyle kişinin yaşını en çok belli eden alanlardır. Uzun boyunlu kişiler, yoğun spor yapanlar, yoğun güneşe maruz kalan kişilerin boyun ve dekolte estetiğine daha çok ihtiyacı olmaktadır.


boyun ve dekolte estetiÄŸi

Boyunda oluşan yatay çizgilere toksin uygulaması mümkündür.


Boyun ve dekolte bölgesindeki derinin yaşla birlikte sarkması, buruşması ve lekelenmesine yönelik nem aşıları, vitamin mezoterapiler faydalı olacaktır.



Derin kırışıklıklarda dolgu injeksiyonları, fazla yağ birikimlerinin olduğu alanlarda cerrahi lipoliz uygulamaları, sarkmalarda örümcek ağı ip uygulamaları, bu bölgenin deri kalitesini artırmak, boyun ve dekoltede sıkılaşma, lifting ve canlı ve parlak görünüm fraksiyonel lazer uygulamaları ile mümkün olmaktadır.


Ayrıca altın iğne radyofrekans ile de boyun ve dekolte bölgesinde deri altı kollajeni uyararak daha sıkı ve genç görünüme kavuşmak mümkündür.


Özellikle uzun yıllar boyu güneşe maruz kalan kişilerde oluşan lekelenmeler, kırışıklıklar, deri elastikiyetinin kaybı ve deride sarkmalar söz konusu olduğunda yukarıda belirtilen işlemlerin kombinasyonu boyun ve dekolte estetiğinde yüz güldürücü sonuçlara yol açmaktadır.

130 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page