Dudaklar yüz estetiğinde önemli bir yere sahip bölgedir. Hem doğal görünüm hem de hacimli ve seksi dudaklar tercih edilmektedir.
Ancak yaş ile birlikte dudaklarda hacim kayıpları, dudak çevresini oluşturan hatta çatlamalar, dudak çizgisinin silinmesi, dudak üzerinde paralel çizgilenmeler ve derin kırışıklıklar oluşur. Dudaklar giderek içe doğru dönmeye başlar, burun dudak arası mesafe uzar.
Bazen de doğuştan daha az hacimli dudaklar ya da asimetrik dudaklar olabilir.
Genellikle ruj süren kişilerde rujun taşması ile “ lipstick bleeding” denilen dudak sınırındaki çatlama ile oluşan görüntü rahatsızlık verir.
Sigara içen kişilerde de “sigara ya da barkod çizgileri” adı verilen çizgiler oluşur. (Bazen sigara içilmese bile genetik olarak bu çizgiler oluşabilir)
Dudak dolgusu nasıl yapılır?
Dolgu uygulamaları hyaluronik asit içeren hazır injektörler ile dudak bölgesine azalan hacmini arttırmak, derin kırışıklıkları doldurmak, daha estetik bir görünüme kavuşturmak amacı ile yapılmaktadır. Kullanılan dolgunun içeriğine göre kalıcılık süresi değişmektedir.
Piyasada farklı markaların çok çeşitli dolguları bulunmaktadır. Dolgu maddelerinin kimyasal yapıları birbirlerinden farklı olmakta ve dolgunun kalıcılık süresini, yapılacak alanı, yapılma şeklini etkilemektedir. Bu nedenle uzman kişiler tarafından yapılmalıdır.
*Öncesinde ihtiyaç olursa lokal anestetik kremler uygulanmaktadır.
*Uygulamanın güneşle etkileşimi yoktur. Yaz kış yapılabilmektedir.
*Uçuk öyküsü olanların hekimi bilgilendirmesi gerekmektedir.
*Uygulama steril şartlarda gerçekleştirilmelidir.
*Hekimin tercihine göre iğne ya da künt uçlu kanüller kullanılabilir.
*Hastanın hekimi daha önceki dolgu uygulamaları ya da geçirdiği diğer estetik uygulamalar konusunda bilgilendirmesi işlemlerin birbirleri üzerindeki çapraz etkileri nedeniyle önemlidir.
Comentários